Orzeźwiające pudełko od Karla Knauera
Wynika to z faktu, że Carina Schmidt i Peter Ottillinger, którzy założyli firmę w 2021 r., stawiają na 100-procentową naturalność, zarówno jeśli chodzi o organiczne składniki stosowane w ich ręcznie robionych kreacjach lodowych, jak i wybór materiału opakowaniowego.
Dlatego małe składane pudełko, w którym znajdują są lodowe batony lub praliny, a które specjalista ds. opakowań Karl Knauer ze Schwarzwaldu produkuje dla manufaktury lodów z Ingolstadt, jest wykonane z tektury barierowej bez dodatku tworzyw sztucznych.
Ma naturalną szorstkość, a dzięki specjalnej powłoce nadaje się do kontaktu z żywnością i posiada odpowiedni certyfikat. „Coraz więcej producentów poszukuje opakowań przyjaznych dla środowiska, które nie zawierają tworzyw sztucznych, ale mimo to oferują takie samo bezpieczeństwo i korzyści”, mówi Michele Tamburello, Key Account Manager w Karl Knauer.
„Dlatego oferujemy różnorodne rozwiązania, które pozwalają nam zminimalizować użycie plastiku lub całkowicie go uniknąć, jednocześnie spełniając restrykcyjne przepisy higieniczne obowiązujące w przemyśle spożywczym i kosmetycznym”.
Gwarantuje to pełną przyjemność, niezależnie od tego, czy konsument wybierze smak malinowy, kawy łubinowej, kokosa, limonki, czekolady z orzeszkami ziemnymi czy wanilii. A jeśli ktoś nie może się zdecydować, może po prostu wziąć małe pudełko ze wszystkimi smakami.